Güncel Haberler

Yozgatlı dezavantajlı kadınlar Aile Destek Merkezi’ndeki kurslarda sosyalleşiyor

Erdoğan Akdağ ilçesinde 4 ay önce açılan ADEM kurslarında örgü, boyama, dantel, yumruk, amigurumi bebek ve çeşitli el sanatları yapan kadınlar, aynı zamanda anaokuluna gelen çocuklarına da bakıyor.

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zafer Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle vakfa kayıtlı dezavantajlı vatandaşlara yönelik kurslar düzenlendiğini söyledi.

Kurslara 47 kadının katıldığını, kreşte ise 16 çocuğun eğitim gördüğünü belirten Karaca, şöyle konuştu: “Usta hocalarımız kursiyerlerimize el sanatları ve el sanatları kursları veriyor. Ay sonunda sergi ve kermes yapılacak. Satışımız kursiyerlerimize devredildi. Yeni kursumuz eylül ayında başlayacak.” dedi.

ADEM koordinatörü Özge Yurttutan, kadınların kurslar dışında da eğitim aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Kursiyerlerimiz kurs sonunda aldıkları sertifikalar sayesinde kendi işlerini açabiliyorlar. Aynı zamanda aylık geziler ve farklı etkinlikler düzenliyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi için kurs sonunda satılan ürünlerden elde edilen gelir kursiyerlere hibe olarak veriliyor.” dedi.

Kursiyerlerden Alev Tüzüner, ADEM’le arkadaşı sayesinde tanıştığını, oğlunun da aynı binadaki anaokuluna geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Kurs boyunca çanta örüyoruz, yumruk yapıyoruz, havlu yapıyoruz. Evime katkıda bulunmak için buradayım. Arkadaşlar edindik, yeni insanlarla tanıştık, sosyeteye katıldık, çay saatinde sohbet ediyoruz, “Gülüyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz, ellerimiz çalışıyor, zihnimiz rahatlıyor.”

Bedensel engelli Tuğba Mümine Şenaltun ise, “Eğleniyoruz. Engelli arkadaşlar bile evde kalmamalı. Böyle yerlere gelmeliler.” dedi.

Üniversite öğrencisi Beyza Çiğdem, harçlığını kursta ürettikleri ile kazandığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu