Güncel Haberler

Hafız Esad'ın Lazkiye'deki mezarı yandı! Suriye'de öfke dinmiyor… HTŞ lideri Colani: “İşkencecilere af yok”

Suriye muhalefeti, devrik lider Beşar Esad'ın babası ve yaklaşık 30 yıldır ülkeyi yöneten Hafız Esad'ın mezarını ateşe verdi. Sosyal medyada viral olan görüntüler Esad ailesinin memleketi Lazkiye'de kaydedildi.

Lazkiye bölgesinin kuzeybatısındaki Kardaha'da 2000 yılına kadar cumhurbaşkanı olan Hafız Esad'ın mezarı yıkılarak yakıldı.

Yanan mozolenin çevresinde bazı silahlı kişilerin slogan attığı görüntüler paylaşıldı.

a3

Arap Sosyalist Baas Partisi'nin 1963'te Suriye'de darbeyle iktidara gelmesinin ardından Beşar Esad'ın babası Hafız Esad, 1970'te parti içindeki darbeyle iktidara geldi ve 1971'de Suriye'nin cumhurbaşkanı oldu.

a2

Beşar Esad, 2000 yılında babasının ölümünün ardından Baas rejiminin lideri oldu. Rejim karşıtı grupların başkent Şam'a girmesiyle Esad ve Baas hükümeti sona erdi.

HTŞ LİDERİ COLANI AÇIKÇA KONUŞTU: “TORTORİSTLERE YÖNELİK DAVRANIŞ YOK”

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinde öncü rol oynayan Hayat Tahrir el Şam'ın (HTS) lideri Muhammed el Colani, cezaevlerinde işkence ve ölümlerin sorumlularının kaçamadıklarını söyledi. adalet.

fsdgdsg

Esad'ın devrilmesinin ardından Suriye'nin meşhur gözaltı merkezleri açıldı ve işkencenin boyutu ortaya çıktı.

Colani, devlet televizyonunun Telegram kanalında yayınlanan açıklamasında, işkenceye karışan rejim yetkililerine yönelik herhangi bir af veya affın olmayacağını söyledi.

HTŞ lideri, “Onları Suriye'de takip edeceğiz ve adaleti sağlamak için ülkelerden kaçanları teslim etmelerini isteyeceğiz” dedi.

BAZILARI YURT DIŞINA KAÇIYOR

Esad rejiminin yıkılması ve yaklaşık 14 yıldır devam eden iç savaşın HTŞ'nin kuzeydeki Halep kentine başlattığı sürpriz saldırıyla sona ermesinden sonraki iki haftada rejim komutanlarına zulmedildi.

Birçok üst düzey yetkili yurtdışına kaçtı ve bazılarının rejim desteğinin geleneksel olarak en güçlü olduğu kıyılarda saklandığına inanılıyor.

baba

SONRAKİ GÜNLERİN İPUÇLARI

Pek çok kişi, kayıp sevdiklerinin nerede olduğuna dair ipuçları bulmak için rejimin gözaltı merkezlerinin koridorlarını taramaya devam ediyor.

2011 yılında başlayan iç savaşta en az 300 bin kişi hayatını kaybetti. 130 bin kişi ise hâlâ kayıp. Çoğunun hapishane sistemi içinde kaybolduğuna inanılıyor.

35 MEZMUR DAHA GELDİ

Dün Şam'daki bir hastane morguna işkence izleri taşıyan 35 ceset getirilmiş, doktorlar insanlardan darp edilmiş cesetlerin fotoğraflarını incelemelerini istemişti.

Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu