Güncel Haberler
Litvanya’nın efsanevi tatlısı: Sakotis tarifi – son dakika Girmy News

Tüm dünyada tatlıların sevgilileri için eşsiz zevkler var, ancak bazıları hala keşfedilmeyi bekliyor. Litvanya mutfağı, sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda görünürlüğü ile dikkat çeken olağanüstü bir tatlıdır.
Abbone tamamen ton

Kamu: 15.02.2025 – 18:25
Litvanya mutfağının en özel tatlılarından biri ÇatalKelimenin tam anlamıyla “dallı” veya “ağaç gibi” anlamına gelir. Aslında, görünüşü ince uzun dalları olan bir çamı hatırlar. Geleneksel olarak düğünlerde, tatillerde ve önemli kutlamalarda sunulan bu tatlı, tarihsel ve yemek pişirme yöntemi ile oldukça ilginçtir.
Socies TAR Provices
Malzeme:
- 10 yumurta
- 250 gram pudra şekeri
- 200 gram tereyağı (erimiş)
- 250 ml krem (sıvı krema veya süt kreması)
- 1 çay kaşığı vanilin veya vanilya özü
- 1 tutam tuz
- 350 gram
Hazırlık:
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Yumurtaları ve pudra şekerini büyük bir kaseye iyice atın. Karışım beyaz ve köpük olmalıdır.
- Tereyağı ve krema ekleyin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı kremi ekleyerek dövmeye devam edin.
- Vanilya ve tuz ekleyin. Karışıma ve bir tutam tuza vanilin veya vanilya özü ekleyerek iyice karıştırın.
- Unu yavaşça karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin ve pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edilene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı, gözleme hamuruna benzer şekilde hafif sıvı olmalıdır.
- Šakotis pişirme düzenini hazırlayın. Geleneksel olarak, Šakotis dönen bir şişin üzerinde pişirilir. Evde yapmak istiyorsanız, yatay bir metal çubuk veya fırına yuvarlayarak deneyebilirsiniz.
- Şişliği veya ruloyu ısıtın. Fırını 200 ° C’de ayarlayın ve metal ruloyu birkaç dakika ısıtın.
- Yavaş yavaş hamuru dökün. Isıtılmış ruloyu dönüştürün ve hamuru ince bir tabakaya dökün. Fırında hafifçe pişirmek için bekleyin.
- Seviye eklemeye devam edin. Hafif pişirilmiş ilk tabakadan sonra hamuru tekrar döküyor ve dönerek yeni bir katman oluşturuyor. Her plan ödenir, kapsamlı çıkıntılar oluşacaktır.
- Katmanları oluşturduktan sonra, altın sarıya kadar pişirin. Tüm katmanlar tamamlandığında, Šakotis altın sarısı olana kadar fırında birkaç dakika daha bırakın.
- Soğutup kupon servis etmek için bekleyin. Fırından çıkan Šakotis’i oda sıcaklığında bırakın, sonra şişlerden çıkararak özenle kesin.