Yalnızlık tarafından vurgulanan kaçak deve kuşu için arandı

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin mobil klinik uygulamasının bir parçası olarak, akademik ve kıdemli öğrencilerden oluşan mobil ekip, Diyarbakır-Silvan bölgesinde bir hediye verildiği ve görüldüğü işadamı benzininden uçtu ve 15 km’nin Yenişhir bölgesinin merkez bölgesine gitti.
Mobil ekibin üyeleri “Hudhud” adlı deve kuşunu inceledi.
Veteriner Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Sadık Yayla, “Kaçak Deve Bird”, bir deve kuşu, öğrencilerin kırsal mahalleye gelmesini sağlamak için gündeme geldi.
Deve Bird’ün evine dönme sürecinde stres olduğunu söyleyerek Yayla, “Stres sonrasında iştah ve depresyonun geçici kaybı gibi sonuçlar vardı. Tedavilerin ardından uygulandık ve bugün sağlığa yeniden kazandığımızı tespit ettik. Şu anda durum çok iyi.” dedi.
Yayla, deve kuşlarının ekiminin Türkiye’de yaygınlaştığını vurguladı ve mezun olmadan önce bu tür uygulamalarla daha iyi toplamak için olduğunu söyledi.
Bir deve kuşu bulmak için arayın
Dahili Tıp Bölümü Başkanı, Doktor Başkan ve Veteriner Hastanesi Veteriner Hastanesi. Dr. Hasan İçen ayrıca, deve kuşunun sahibinden döndüğünde yoğun bir stres yaşadığını ve eve ulaştıktan sonra sahibiyle olan bağı sayesinde stresinin azaldığını açıkladı.
Diyerek şöyle devam etti: “Sahibiyle çok ciddi bir bağlantı kurduk, tanık olduk.” Icen, çiftliği ziyaret etmeden önce birçok deve kuşu, ilk kez böyle bir aşk bağı bulduklarını söyledi.
Normalde, deve kuşları yabancılar gördüklerinde panikledi, icin’e tepki vererek, “Bu tepkiyi görmedik, incelememize izin verdi. Sınavda bir kaygı kaygısı tespit ettik. İstiyoruz, bu deve kuşu için bir eş bulma fırsatı olanlar.” Dedi.
Dr. Dring, hem karısı olarak bulan Hüdhüd hem de devesini içiyor, her türlü sağlık hizmetini sunmaya hazır olduğunu söyledi.
“Öğretmenlerimiz bize buraya geleceğimizi söylediğinde hevesliydik”
Veteriner Tıp Fakültesi’nin kıdemli öğrencilerinden Nuri Baran, devenin sahibiyle olan bağlantısının takdire şayan olduğunu söyledi.
Ayşenur Özku, deve kuşunun sahibini verildiği yerden kaçarak bulduğunu ve medyadan sahibiyle bağlantıyı takip ettiklerini ve şunları söyledi:
“Buraya geleceğimizi söylemekten heyecan duyduk. İlk kez gördük, dokunduk, inceledik. Bizim için farklı bir deneyim oldu. Bir mizaç olarak sert bir hayvan olduğu için böyle bir bağ kurmak çok özel. Bir deve kuşu ile güzel çerçeveler aldık.”
Deve Bird’ün sahibi Fesih Ataş, bu ziyaretten memnun olduğunu ve tıbbi ekiplerin ilgisinin bir zevk olduğunu söyledi.
Ateş “, bazı problemler oldu, tedaviyi yaptık. Şu anda durum çok iyi. Deve kuşunun bir karıya ihtiyacı var.” dedi.
Bir deve kuşunu ilk kez inceleme fırsatı bulan Veteriner Tıp Fakültesi öğrencileri “Hudhud” ile fotoğraf çekti.