Güncel Haberler

MIKTA ülkeleri yapay zekanın kullanımına ilişkin ortak deklarasyon sundu

MIKTA ülkeleri, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne (CSR) Taraf Devletler 29. Konferansı'nda yapay zeka kullanımına ilişkin ortak bildiri sundu.

Başkanlığını Meksika'nın Lahey Büyükelçisi Carmen Moreno Toscano'nun yaptığı, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'dan oluşan MIKTA grubu, yapay zeka teknolojilerinin silah kontrolü ve uluslararası silahsızlanma çabalarındaki rolüne dikkat çekti.

MIKTA ülkeleri, KSS'nin uygulanmasında bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin sunduğu fırsatların yanı sıra olası risklerini de vurguladı. Açıklamada, Türkiye ve Güney Kore'nin düzenlediği “Orduda Yapay Zekanın Sorumlu Kullanımı” konferansına atıfta bulunuldu.

prof. Dr. Sermet Sezigen KSYT 2025 Bilimsel Danışma Kuruluna Seçildi

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, milli bildirgede yaptığı konuşmada, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYT) Dış İlişkiler Direktörü Hong Li'nin 3. Uluslararası Kimya, Biyoloji, Biyoloji Kongresi'ne katıldığını söyledi. AFAD tarafından Ankara'da düzenlenen radyasyon ve nükleer fuarı.

Büyükelçi Ünal, ilk kez bir Türk laboratuvarının KSYT ihtisas laboratuvarı olarak seçildiğini ve ilk kez terörle ilgili açık çalışma grubu tatbikatına katıldığını söyledi.

Ünal, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sermet Sezigen'in KSYT 2025 Bilimsel Danışma Kurulu'na seçildiği açıklandı.

Taraf Devletlerin her yıl düzenlediği ve bu yıl 25-29 Kasım tarihleri ​​arasında düzenlenen konferansta, KSS uygulamasının izlenmesi, hedeflerinin desteklenmesi ve uyumluluğu incelendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu